Se forbundsformand John Nielsens 1. maj-hilsen. Foto: Serviceforbundet
20. april 2021

Kom til virtuel 1. maj på Facebook

Selv om det er 150 år siden, at fagbevægelsen blev stiftet i Danmark, så må fanerne endnu engang blive hjemme på grund af Corona.

FH holder virtuelt 1. maj på Facebook. Arrangementet starter kl. 10, og der kommer til at ske rigtig meget på kort tid. Mød blandt andet formand for FH Lizette Risgaard, statsminister Mette Frederiksen, formand for SF Pia Olsen Dyhr, politisk ordfører for Enhedslisten Mai Villadsen og Fagbevægelsens Ungdom. Rasmus Bjerg synger for til fællessang fra arbejdersangbogen

Vær med på 1. maj Facebook

Hør også forbundsformand John Nielsens 1. maj-hilsen

Derfor holder vi 1. maj

I Danmark har 1. maj længe været en festdag. Det var Valborgsdag, hvor man fejrede forårets komme. 1. maj var også skiftedag for de mange tyende, som skulle have en ny plads hos en arbejdsgiver frem til november. 1. maj var derfor en fridag, og de, som ikke skiftede plads, festede.

Senere blev 1. maj til en international demonstrationsdag for bedre forhold for arbejderne. Det er nu 150 år siden. Det store krav var fra begyndelsen kampen for 8 timers arbejdsdag. I dag er der andre krav, men kampen for ordentlige løn- og arbejdsforhold bliver stadig markeret 1. maj, både i Danmark og i en lang række andre lande.

Vil du læse mere om fagbevægelsen, så se her.