Thomas Hansen arbejder hos BoligSyd i Aabenraa. Det har han gjort de sidste 7 år, men en dag spurgte hans chef ham, om ikke han kunne tænke sig at tage uddannelsen som ejendomsservicetekniker, og det var Thomas helt frisk på. Derfor startede han som voksenelev på Syddansk Erhvervsskole Odense.
- Da jeg havde noget merit, tog uddannelsen kun omkring 2 år, siger Thomas, der fortæller, at han har været rigtig glad for uddannelsen:
- Jeg synes, at jeg har lært rigtig meget, blandt andet om varme, ventilation og psykologi. Og psykologi er faktisk vigtigt, fordi jeg har kontakt med så mange forskellige mennesker. Jeg har fået nogle gode redskaber.
2 dages svendeprøve
Svendeprøven løber over 2 dage, og Thomas skulle både lave en skriftlig prøve, en mundtlig eksamination og en praktisk prøve. Ved den praktiske prøve skulle Thomas blandt andet montere en dørpumpe, reparere en stanglås, rette fliser op, fikse et afløb under en håndvask og lave service på en græstrimmer. Det gik så godt, at Thomas gik derfra med en sølvmedalje i hånden.
Vil gerne arbejde med mennesker
Thomas har altid været fiks på fingrene, men der er noget ved arbejdet som ejendomsservicetekniker, som han særligt godt kan lide – nemlig arbejdet med mennesker.
- Før jeg blev ejendomsservicetekniker, var jeg i landbruget, men det blev jeg lidt træt af. Jeg synes, at det er rart at arbejde med mennesker i stedet for bare at gå alene, siger Thomas, der fortsætter sit arbejde hos BoligSyd.
Brug for folk der kender vores faglige metier
Peder Damgaard er direktør for BoligSyd, som administrerer 1.970 boliger i Aabenraa Kommune, og det var ham, der prikkede til Thomas omkring ejendomsserviceteknikeruddannelsen. For Peder er det vigtigt at uddanne sine medarbejdere:
- Vi har ikke tidligere uddannet egne medarbejdere, men nu har vi så 2 administrationselever og den første ejendomsservicetekniker. Vi har brug for folk, der kender vores faglige metier. Normalt kan vores folk have mange forskellige baggrunde, men jeg synes, at det er vigtigt, at folk bliver fagligt specialiserede inden for vores område, fortæller Peder.
- Vi er meget tilfredse med, at Thomas har taget uddannelsen, og vi har fået blod på tanden til at få flere til at tage uddannelsen på sigt. Og så er det også rigtig godt, fordi Thomas er glad for at dele sin viden med andre, slutter Peder, der pointerer, at det faktisk kun er anden gang i skolens historie, at en faglært får en sølvmedalje.