Det er ikke kun kongelige, der kan arve. Du kan sikre arvefølgen i et testamente. Foto: PensionDanmark
Det er ikke kun kongelige, der kan arve. Du kan sikre arvefølgen i et testamente. Foto: PensionDanmark
19. april 2022

Har du styr på, hvem er arver din pension – opret et testamente gratis

Det er en god idé at sikre, at det er den rigtige, der arver din pension. Har du pension i PensionDanmark, er det nemt at tjekke via selskabets app eller hjemmeside. Du har også mulighed for at lave et mere detaljeret testamente.

Der kan være gode grunde til at tjekke, hvem der står til at få din pension, når du går bort – især hvis du har børn og er gift eller har en samlever, men også hvis du fx har særlige ønsker til, hvem der skal have pensionen efter dig. Hvis du ikke tager aktivt stilling, udbetales dine pensionspenge automatisk til nærmeste pårørende.

Det betyder, at hele pensionen udbetales til din ægtefælle eller din samlever. Du skal derfor kontakte PensionDanmark, hvis du fx ønsker, at dine børn også skal have en del af din pension.

Når du har pension i PensionDanmark, får dine efterladte som minimum udbetalt alle de penge, du har sparet op, hvis du dør før pensionsalderen. Dog er de sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr. Du kan selv vælge, hvem der skal have dine pensionspenge.

Hvis du ønsker at tjekke og eventuelt ændre, hvem der får dine pensionspenge, kan det gøres med ganske få klik ved at logge ind på PensionDanmarks hjemmeside (pension.dk). Her kan du også sætte mindstebeløbet op eller ned. 

Få gratis hjælp til at lave testamente
Ud over din pensionsopsparing, har du måske også andre værdier - fx et hus, en bil eller en privat opsparing. Hvis du selv vil bestemme, hvem der skal arve dine værdier ved din død, kan du lave et testamente. Det kan være en god ide, hvis du:

  • har en samlever, du vil sikre
  • ønsker en bestemt fordeling af arven
  • ikke har arvinger og ønsker, at din formue skal gå til en forening eller organisation

Som PensionDanmark-medlem kan du gratis lave et testamente hos den juridiske rådgivningsportal LegalHero ved at logge ind på pension.dk. Du skal kun betale gebyret til notaren, som gør dit testamente juridisk bindende. Det koster ca. 300 kr.

Et testamente gælder som udgangspunkt ikke for din pension. Hvis dit testamente også skal gælde for din pension i PensionDanmark, skal du sende testamentet til PensionDanmark. Du kan kontakte PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-18.