PensionDanmark
Ursula Bach, PensionDanmark
18. februar 2022

Få en blid overgang til livet som pensionist

Nærmer du dig pensionsalderen, er der gode muligheder for at få en blid overgang til livet som pensionist. Det gælder både, hvis du gerne vil arbejde mindre frem mod pensionsalderen, eller hvis du gerne vil fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen.

Du kan normalt begynde dine pensionsudbetalinger i PensionDanmark 3 år før din folkepensionsalder. I visse tilfælde kan udbetalingen begynde før, dog tidligst når du fylder 60 år.

Du kan se præcist, hvornår du kan starte pensionsudbetalingerne ved at logge ind på dine personlige sider på PensionDanmarks hjemmeside pension.dk. Klik på menupunktet ”Opsparing” og derefter på ”Udbetaling”.

Du er altid velkommen til at kontakte PensionDanmarks medlemsrådgivning på telefon 7012 1330 alle hverdage kl. 8-18.

En tredjedel bruger mulighederne for fleksibel pension
Muligheden for at få udbetalt pensionen fleksibelt er populær blandt PensionDanmarks medlemmer. Cirka 30 procent af de medlemmer, der begynder at få pension fra PensionDanmark, vælger en form for ”delpension”, og lige over halvdelen af de pågældende fortsætter med at arbejde på nedsat tid.


Eksempler på, hvordan din pension kan blive udbetalt

Med pensionsordningen i PensionDanmark kan du få udbetalt din pension, som det passer dig. Du kan for eksempel:

  • vælge at få udbetalt den livsvarige pension og ratepensionen på forskellige tidspunkter
  • vælge at få ratepensionen udbetalt i en periode på 10 år eller mere (dog max 30 år) – for eksempel udbetaling i 20 år
  • vælge at lade din aldersopsparing stå – og vente med at hæve pengene, til du har brug for dem. Eller få aldersopsparingen udbetalt i portioner, når det passer dig
  • fortsætte med at arbejde nogle timer om ugen, samtidig med, at du starter fuld udbetaling af din pension. I 2022 kan du tjene 122.004 kroner uden at det medfører modregning i din folkepension.

Kontakt PensionDanmarks medlemsrådgivning for at finde ud af, hvad der bedst kan betale sig for dig.