Marlene Lauenborg Bangsgaard var færdiguddannet ejendomsservicetekniker som 55-årig, og hun elsker sit nye fag. Foto: Privat
Marlene Lauenborg Bangsgaard var færdiguddannet ejendomsservicetekniker som 55-årig, og hun elsker sit nye fag. Foto: Privat
18. november 2021

Marlene: Jeg er beviset på, at det aldrig er for sent

Marlene Lauenborg Bangsgaard arbejdede egentlig med socialt udsatte, og hun var god til det, men som 52-årig besluttede hun at blive ejendomsservicetekniker. Det har hun aldrig fortrudt.

- Jeg synes, det er en fordel at være lidt ældre som ejendomsservicetekniker. Jeg kan mærke på beboerne, at de er trygge ved mig, og det skyldes jo nok blandt andet, at jeg har en anden tilgang til dem end én på 22, siger Marlene Lauenborg Bangsgaard.

Den 56-årige ejendomsservicetekniker fra København blev færdiguddannet til for et år siden efter at have arbejdet i 24 år på forskellige bosteder for psykisk syge og misbrugere. Selvom hun var glad for at arbejde med udsatte, har hun ikke fortrudt sit skifte et sekund.

- Da jeg så en reklame for uddannelsen til ejendomsservicetekniker, lød det bare virkelig fedt, fordi det er praktisk arbejde forenet med beboerkontakt. Det er lige mig, siger hun.

Et stort spring
Det var et stort spring at begynde på en ny uddannelse så sent i livet, og Marlene Lauenborg Bangsgaard havde da også sine betænkeligheder ved det. Dels skulle hun gå ned på en voksenelevløn, dels var hun usikker på, hvad andre ville tænke om hende.

- Jeg var da lidt bekymret for, om folk syntes jeg var langt ude, for nu havde jeg jo sådan et godt job.

Men veninderne bakkede hende op, og da hun kontaktede Mads & Monopolet for at spørge dem til råds, fik hun modet til at tage springet, for de var helt enige i ”Monopolet” om, at hun skulle gøre det.

Mads & Monopolet til Marlene: Du skal være ejendomsfunktionær

Alder ingen hindring
Det har vist sig, at det er en fordel at være lidt oppe i årene. Og selvom det var lidt underligt at starte på en ungdomsuddannelse som 52-årig, så var hun ikke alene. Flere var ikke helt unge, og Marlene Lauenborg Bangsgaard faldt hurtigt godt til på uddannelsen.

- De andre studerende kaldte mig mormor, men det var jo bare kærligt ment, fortæller hun.

Marlene Lauenborg Bangsgaard var mest bekymret for, om hun ville kunne få arbejde, når hun var færdiguddannet. Det var da heller ikke helt let at få den første praktikplads, men derefter gik det nærmest som smurt.

- Jeg var bange for, at jeg var alt for gammel, men jeg fik faktisk tilbudt to elevstillinger, og efter uddannelsen fik jeg job i fsb med det samme, så min alder har ikke været noget problem, siger hun.

Taget til fange
Det bedste ved jobbet er, at Marlene Lauenborg Bangsgaard får lov at kombinere sin glæde ved praktisk arbejde med beboerkontakt og omsorg. Netop den store erfaring fra arbejdet med udsatte er en fordel i det sociale boligbyggeri, hvor der bor alle slags mennesker. Marlene Lauenborg Bangsgaard fik dog brug for sin menneskekundskab lidt hurtigere, end hun havde regnet med.

- Efter 3 uger som elev i fsb, blev jeg holdt til fange hos en psykisk syg mand, der ikke ville lade mig komme ud af lejligheden. Jeg var der måske 10-15 minutter, hvor han stod foran døren og ikke ville lukke mig ud. Han troede ikke på, at jeg var ejendomsservicetekniker, men mente, at jeg ville gøre hans familie noget. Jeg kunne ikke tale med ham, så jeg endte med at råbe ad ham, og det blev han heldigvis så forskrækket over, at han lod mig komme ud, fortæller hun.

Efterfølgende blev hun tilbudt krisehjælp, men det havde hun ikke brug for.

- Det var ikke nødvendigt, for jeg havde prøvet noget lignende før, så jeg tog det ret roligt. Men det var da rart, at der blev taget hånd om mig. Mens jeg var i hans lejlighed, var jeg nu mest bange for, at min leder skulle tro, jeg bare sad og drak kaffe, griner hun.

Elsker sit arbejde
Oplevelsen har ikke ødelagt Marlene Lauenborg Bangsgaards glæde ved jobbet som ejendomsservicetekniker. Nærmest tværtimod.

- Jeg elsker at arbejde med relationer, og jeg prioriterer at bruge tid på at skabe kontakt til beboerne. Særligt de psykisk syge, for de skal jo helst være trygge, når vi skal ind i lejligheden og ordne noget hos dem.

Med jobbet hos fsb har Marlene fundet sin rette hylde:

- Det er fedt, at man lærer en masse forskellige håndværk, og jeg elsker den store variation, der er i jobbet. Samtidig er det en kæmpe fordel, at jeg har en masse erfaring med at arbejde med mennesker. Jeg er simpelthen så glad for, at jeg tog springet. Jeg er jo beviset på, at det aldrig er for sent.