Det, du skriver på Facebook, kan blive delt eller vist til andre.
Det, du skriver på Facebook, kan blive delt eller vist til andre.
11. november 2020

Hvad må du som ejendomsfunktionær på Facebook? Se det her

Skriver du grimt om boligforeningen, beboerne, chefen eller kolleger, kan det koste dig jobbet, advarer ESL.

Robert Andersen er faglig sekretær i ESL med mange års erfaring fra faglige sager.

”Jeg anbefaler vores medlemmer, at de ikke skriver noget om arbejdspladsen på Facebook. Det kan i yderste omstændigheder får konsekvenser,” siger Robert Andersen.

”At skrive noget på Facebook er faktisk det samme som at sætte noget op på opslagstavlen i frokoststuen, i Brugsen eller i Fakta. Alle kan nemt dele eller vise til andre. Det gælder også i facebookgrupper. Selvom de er lukkede, kan man tage et skærmprint eller på anden måde kopiere og dele med andre,” advarer Robert Andersen.

Arbejdsgivere får fat i opslag
”Vi har haft faglige sager, hvor opslag fra Facebook er blevet brugt i sagen. Vi ved ikke, hvor arbejdsgiveren har fået det fra, men det viser, at man skal passe på,” forklarer den faglige sekretær.

”Nogle tror, at man har ret til at skrive, hvad man vil på Facebook, men det må man ikke. Selvfølgelig har vi ytringsfrihed, i Danmark, men ikke til at svine sin arbejdsgiver til på Facebook. Du skal være loyal overfor din arbejdsplads, og der er også krav om fortrolighed i forhold til beboerne og kolleger. Derfor skal du passe på og tænke dig om, inden du skriver,” siger Robert Andersen. 

3 råd fra ESL om opslag på sociale medier

  1. Kommenter ikke noget om dit arbejde, boligforening, beboere og andet, som har med arbejdspladsen at gøre. 
  2. Du kan sagtens skrive, at du er glad for dit arbejde, men pas på hvad andre skriver i debatsporet. Din rolle kan nemt blive misforstået, og debatten kan løbe af sporet. Pas på med at blive fanget af andres negative kommentarer.
  3. Husk, at du skal være loyal over for din arbejdsplads, og at der er krav om fortrolighed.