Du kan få et overblik over dine mulighed for efteruddannelse på PensionDanmarks nye kursusside.
Du kan få et overblik over dine mulighed for efteruddannelse på PensionDanmarks nye kursusside. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
13. oktober 2020

Nu er det blevet meget nemmere for dig at finde og søge det rette kursus

PensionDanmark har udviklet en kursusside, som viser dig relevante kurser. Her får du et overblik over dine muligheder.

Måske vil du gerne på kursus, men synes, at det er alt for uoverskueligt at finde det rette kursus. PensionDanmark har nu udviklet en kursusside, som viser dig relevante kurser. Så nu er det blevet meget nemmere for dig at finde og søge det kursus, der passer til dig. 

På PensionDanmarks nye efteruddannelsessite logger du ind med NemID.  Så finder systemet dine oplysninger om eventuelle tidligere uddannelser og de job, du har haft. 

Ud fra det får du et målrettet overblik over relevante kurser og muligheder for efteruddannelse. 

På siden kan du også lave en uddannelsesplan sammen med din arbejdsgiver, og I kan dele informationer om gennemført uddannelse og efteruddannelse.

Du har ret til efteruddannelse med løn 
Via din overenskomst har du ret til efteruddannelse med løn. Din arbejdsgiver får tilskud til efteruddannelsen via de fonde, du er tilknyttet, så du skal ikke være bekymret for prisen. 

- Jeg opfordrer medlemmerne til at bruge muligheden for at komme gratis på kursus. Det øger dine jobmuligheder, både i forhold til at udvikle dig i det nuværende job eller til at søge nyt job, siger Peter Johansen, formand for ESL.

- Desuden får du mulighed for at lære andre kursister at kende og høre om deres job og kompetencer. Det giver både noget socialt og fagligt. 

- Når du går på efteruddannelse, så er du langt fra barndommens skolebænk. Efteruddannelseskurser foregår på en helt anden måde, og du skal desuden lære om noget, der er interessant og relevant for dig, så det er bare om at finde det rigtige kursus og aftale det med din arbejdsgiver.

Sådan kommer du på efteruddannelse
Hvis du gerne vil på efteruddannelse, skal du lave en aftale med din arbejdsgiver. Men tjek eventuelt først dine muligheder ved at logge ind på PensionDanmarks hjemmeside pension.dk under ”Efteruddannelse”. 
https://www.pension.dk/medlem/efteruddannelse/

Her finder du bl.a.:
  • Målrettet liste over samtlige kurser, din arbejdsgiver kan søge tilskud til
  • Information om kursernes varighed, prisen på kurserne samt det tilskud, din arbejdsgiver kan få 

Du kan også se en video om at komme på kursus

Se mere om kompetenceudviklingsfonde

ESL er part i 2 kompetenceudviklingsfonde, som PensionDanmark administrerer:
  • Dansk Erhvervs og ESL’s kompetencefond (for ansatte i Boligselskabernes Landsforening BL)
  • Ejendoms- og Tilsynsfunktionærernes Kompetencefond 

Læs mere her