Henrik Andreasen er tillidsmand i HvidovreBo og er glad for, at han og kollegaerne nu får mere efteruddannelse. Foto: Thomas Brolyng Steen
Henrik Andreasen er tillidsmand i HvidovreBo og er glad for, at han og kollegaerne nu får mere efteruddannelse.
Foto: Thomas Brolyng Steen
18. februar 2020

Samdrift giver glade medarbejdere i HvidovreBo

Boligorganisationen har sat fokus på trivsel hos medarbejderne, da man skulle effektivisere – og nu arbejder de ansatte med de opgaver, de brænder for. Og så træner de sammen en gang om ugen

Effektivisering!
For nogle lugter det ord langt væk af fyringer og mere arbejde til dem, der bliver tilbage. I HvidovreBo var de ansatte i driften, da også skeptiske, da boligorganisationen blev pålagt at spare af regeringen og Kommunernes Landsforening for at skaffe beboere billigere husleje.

- Bestyrelsen begyndte at tale om samdrift tilbage i sommeren 2016. Jeg må sige, at mange var meget lidt begejstret for det, som man kaldte for samdrift. Vi var jo vant til at passe vores egne afdelinger og havde fundet en rytme – og pludselig kom det hele i spil. Nogle har jo arbejdet her i over 30 år, siger Henrik Andreasen, der er tillidsmand for de ansatte i HvidovreBo.

De skeptiske miner blev dog hurtigt vendt til smil og en større arbejdsglæde. Boligorganisationen meldte nemlig ud, at ingen skulle fyres. Tværtimod skulle den enkelte medarbejder styrkes i sine kompetencer.

- Tidligere havde jeg en del administrativt arbejde ved computeren. Det havde ikke min interesse. Jeg er mere til alt det grønne arbejde – og det kan jeg få lov til at arbejde med nu, siger Henrik.

Ikke mere kaffe
Tiden, hvor man kunne drikke kaffe og spise kager med beboerne, er dog forbi.

- Før arbejdede vi jo i en eller to afdelinger, hvor vi kendte alle beboerne. I dag arbejder vi i alle afdelingerne. Og det er faktisk også meget rart at se noget nyt, mener Frans Sarauw, der er medarbejderrepræsentant i organisationsbestyrelsen i HvidovreBo.

Effektiviseringen har betydet, at HvidovreBo i dag er udstyret med robotplæneklippere, el-hækkeklippere, løvblæsere, el-cykler og en el-bil til de ansatte mm. Alt sammen grej der gør arbejdet lettere og hurtigere.

- Det har jo betydet, at vi har fået tid i overskud. Tid vi bruger på at lave andre opgaver, som vi før fik håndværkere til. Vi maler fx selv en del herude. Det sparer penge, og vi får flere og mere spændende opgaver, siger tillidsmanden, der også oplever, at der er langt i mellem, at hans kollegaer er utilfredse.

- Alt handler om planlægning. Og er den i orden, så er alle glade, mener han.

Fokus på sundhed
De nye tider i HvidovreBo har også betydet, at boligorganisationen har sat fokus på medarbejdernes sundhed. For effektiv drift er også sunde ansatte – og det fokus er medarbejderne meget glade for.

- Vi laver gymnastik sammen en gang om ugen. Vi har normalt en træner med, så det er svært at gemme sig, griner Frans.

Træneren for de ansatte i HvidovreBo hedder Lena Vorgaard.

- Målet for nogle af medarbejderne er at komme ned i vægt. Andre skal arbejde med løfteteknik for at passe på deres ryg, men det med vægt er utroligt vigtigt for alle. I begyndelsen lavede vi også mad sammen, hvor vi satte fokus på sund kost.

- Jeg siger altid til dem, at de er meget heldige. De får jo penge for at træne. De kører med jern og alt muligt hele dagen på deres arbejde. Dét som mange betaler mange hundrede kr. for om måneden i et fitnesscenter – og når de kommer hjem, så kan de bare slappe af, griner hun.

Efter at Lena er blevet en del af HvidovreBo er mange kommet i en fin form. En har fx tabt 10 kg og fået en talje, der er 14 cm mindre.
 

Dejligt at gå på arbejde
- HvidovreBo er alletiders arbejdsplads. Vi er blevet lyttet til i processen. Personligt synes jeg også, at jeg har gode kollegaer og en dygtig ledelse. Bestyrelserne herude fungerer godt, og jeg har det rigtig fint med beboerne og mine arbejdsopgaver. Det er dejligt at gå på arbejde, slutter Frans Sarauw.

Det er endnu uklart, hvad effektiviseringen i HvidovreBo kommer til at betyde økonomisk. Men i flere afdelinger har man i det forgangne år kunne undgå huslejestigninger.

- Effektiv drift handler ikke kun om at få mere for pengene. Det handler også om, at vores beboere skal være glade for at bo her - synes her er fint og ordentligt. Derudover har vi som bestyrelse også haft et stort fokus på medarbejderne. Trivsel og arbejdsmiljø skal være i højsædet, og jeg synes, vi er godt på vej, siger Palle Christensen, der er formand for HvidovreBo.

Kompetenceløft

- Et kompetenceløft til medarbejderne har været en overskrift hele vejen igennem det her forløb. Vi spurgte medarbejderne, hvad de kunne tænke sig at lave i HvidovreBo. Hvilke opgaver synes de var spændende – og hvad skulle der så til, for at de kunne løse de opgaver, fortæller formand for HvidovreBo, Palle Christensen og fortsætter:

- Vi sagde til medarbejderne, at de kunne få de nødvendige kurser og efteruddannelse. Vi vil nemlig rigtig gerne beholde vores folk.

I starten oplevede Palle Christensen lidt skepsis omkring ideen. For hvad var nu det for noget?

- Men efterhånden er det blevet godt. Medarbejderne har forstået, at vi virkelig vil dem. At vi vil skabe en god arbejdsplads.

Men ikke al efteruddannelse er synlig for beboerne.

- Jeg lagde jo selv mærke til, at nogle havde været på kursus i træbeskæring, fordi vores træer stod så flot. Og det er da også bemærket af beboerne. Men andre har været på IT-kurser – og det er jo knap så synligt for beboerne, men er jo med til at effektivisere driften, slutter formanden.


Strukturen omkring HvidovreBo

HvidovreBo var i 2009 med til at stifte boligadministrationsselskabet, FA09, sammen med fire andre boligorganisationer. FA09 administrerer 10.000 lejemål i Storkøbenhavn. Boligorganisationernes størrelse ligger på mellem 100 og 3.000 lejemål.

FA09s øverste politiske ledelse består af et repræsentantskab, der udgøres af formand og et bestyrelsesmedlem fra hver af medlemsorganisationerne.

Formændene udgør FA09s bestyrelse. I både repræsentantskabet og bestyrelsen har alle én stemme uanset den enkelte medlemsorganisations størrelse.